Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Απαραίτητο το σύστημα απεγκλωβισμού

Ισπανία: Παρέμεινε παγιδευμένη σε ασανσέρ επί οκτώ ημέρες

Εντοπίστηκε και απεγκλωβίστηκε σήμερα από αστυνομικούς και πυροσβέστες μια γυναίκα, η οποία παρέμεινε παγιδευμένη επί οκτώ ημέρες μέσα στο χαλασμένο ασανσέρ του σπιτιού της, κοντά στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η 35χρονη γυναίκα, η οποία ζει μόνη, είχε τις αισθήσεις της αλλά βρισκόταν σε κατάσταση σοκ όταν την έβγαλαν από το ασανσέρ του κτηρίου, στην πόλη Σίτχες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς η γυναίκα, η οποία έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, κατάφερε να επιβιώσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από συγγενείς της που ζουν στη Μαδρίτη και ανησύχησαν με την εξαφάνισή της. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και άκουσαν τις κραυγές της.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Γιαυτό το σύστημα απεγκλωβισμού (που υπάρχει σχεδόν πάντα στους υδραυλικούς ανελκυστήρες, εκτός και αν δεν εγκαταστάθηκε για να μειωθεί το κόστος) είναι απαραίτητο, ειδικά σε μεμονωμένα σπίτια π.χ. μεζονέτες όπου αν μένεις μόνος σου και κλειστείς μέσα, θα έχεις πιθανό την τύχη-ατυχία της Ισπανίδας στο παραπάνω νέο...

3 σχόλια:

  1. kala auto to neo mporei kai na toxw diavasei kamia 50 fores se diafora blogs, psofame gia tetoia :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν έχει να κάνει το σύστημα απεγκλωβισμού σε τέτοιες περιπτώσεις.Όταν ο ανελκυστήρας παρουσιάσει βλάβη μόνο με ανθρώπινη παρέμβαση απεγκλωβίζεται το άτομο που έχει κλειστεί μέσα μιας και το σύστημα απεγκλωβισμού τίθεται σε λειτουργία μόνο κατά την διακοπή ρεύματος.
    Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο και καλό είναι να υπάρχει σε όλους τους τύπους ανελκυστήρων υδραυλικούς και μηχανικούς όσο και αν είναι το κόστος.
    Τυχερή πάντως η γυναίκα που επέζησε τόσες μέρες αν και δεν νομίζω να ξαναμπεί σε ασανσέρ μετά από αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια τηλεφωνικη γραμμη θελει ......και ας παθει οτι θελει το ασανσερ ....οποις ειναι μεσα περνει τηλ και ερχονται και τον απεγκλωβιζουν .....αλλα που μυαλο για τετοια το μονο που κοιτανε ειναι το χαμηλο κοστος....................και τα εφε μπουτον μπλε κοκκινα φορμαικα σικ κτλ και την ουσια κανεις...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή